حسن روحانی در آخرین جلسه هیأت دولت دوازدهم، اظهار کرد: این جلسه دولت، آخرین جلسه دولت دوازدهم بود که امروز برگزار شد و نطق من در جمع هیأت دولت هم آخرین سخن و نطقی است که با مردم دارم. خدمت مردم عرض میکنم که هر آنچه در سالهای گذشته با مردم گفتیم و اعلام کردیم، چیزی بر خلاف واقعیت نبود. آنچه واقعیت بود ما به مردم گفتیم. البته بخشی از واقعیت را به مردم نگفتیم و از نظر من نمیتوانستیم به مردم بگوییم چون مفید فایده نبود؛ هدف بسیار بلندی را باید دنبال میکردیم و آن وحدت ملی بود و بر همین اساس بسیاری از مسائل را به جان خریدم و خیلی از اشکالات را به جان خریدم تا انسجام ملی در کشور حفظ شود.
رئیسجمهور افزود: مردم آگاه هستند که شرایط دولت در چهار سال اول با چهار سال دوم یکسان نبود. در چهار سال اول شرایط بهتری داشتیم، در چهار سال دوم کمی متفاوت بود. در چهار سال اول در دوران تعامل با جهان بودیم و ما به خودمان اطمینان داشتیم که حریف قدرتهای بزرگ در مذاکره هستیم. من تردید نداشتم که در مذاکره با جهان شکست نمیخوریم و نخوردیم. آنقدر دیپلماتهای قوی در این زمینه داریم که دیدیم در مقاطع بسیار حساس ما به پیروزی رسیدیم.
وی بیان کرد: در یک تعامل و مذاکره، آنچه که ما میگوییم پیروزی، نهایت امر است. زمانی که پیروزی ما ۹۰ بود و شکست ما ۲۰ بود، تفاضل ما ۷۰ میشود بنابراین ما پیروز بودیم. پیروز بودن یا شکست خوردن به گفتن نیست، علائم و شاخص دارد.
رئیس دولت دوازدهم گفت: اگر بعد از ۲۳ تیر ۹۴ شما دیدید که رشد اقتصادی بالا رفته تورم کاهش یافته و ملاحظه کردید که صادرات از واردات بیشتر است یعنی در اقتصاد پیروز شدیم. البته ما در سیاست نیز پیروز شدیم. آرزوی ما این بود وقتی ما توانستیم تورم کشور را کاهش دهیم و تک رقمی کنیم، بتوانیم تک رقمی نگه داریم.
روحانی ادامه داد: اواخر سال ۹۱ تورم را ۳۵ درصد کاهش دادیم و در سال ۹۳ به ۱۵ درصد رسیدیم؛ سال ۹۵ و ۹۶ نیز تک رقمی بودیم و پس از ورود به جنگ اقتصادی تورم ما تغییر کرد. این روشن است که اگر کسی زمان صلح و جنگ را تشخیص ندهد، آدم باید غصه بخورد. ما جنگ را شروع نکردیم، جنگ را بر ما تحمیل کردند.
رئیسجمهور در ادامه به مشکلات معیشتی اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه مردم عزیز ما از لحاظ معیشت ناراحت هستند و حق آنها هم است، باید ببینیم که ما چه کار میتوانستیم بکنیم در شرایط جنگ. آن هم در شرایطی که نفت ما را نگذاشتند صادر شود و یا روابط بانکی را مسدود کردند. خب وقتی شما از طریق تراست و دلال و صراف معامله میکنید حداقل ۲۰درصد درآمد شما کاهش پیدا میکند و همینطور ۲۰ درصد واردات شما گرانتر میشود.
وی ادامه داد: ما به خاطر شرایط تحریم واردات ۲۵۰۰ قلم کالا را متوقف کردیم، نتیجه این مساله خیلی روشن است که در داخل گران میشود. اما چارهای نداشتیم جز اینکه اجناسی که کمتر ضروری است را ممنوع کنیم. در مقابل آن مواد و اقلامی که مورد نیاز زندگی مردم است را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کنیم.
روحانی همچنین بیان کرد: اگر میخواهیم نسبت به این شرایط مقایسه کنیم، باید با وضعیت جنگ مقایسه کنیم نه با شرایط صلح؛ ما برخلاف بقیه کشورها که وارد جنگ میشوند، جیرهبندی و کوپنی نکردیم. سیاست ما از ابتدا اعلام کردیم که وفور در بازار باشد، قیمت هم دست ما نیست اما تاجایی که میتوانیم کنترل میکنیم، منتها قیمت به خاطر ارز نیست، حمل و نقل و موارد دیگر هم وجود دارد.
وی افزود: این معناش این نیست که کار ما بینقص و بیعیب بوده است، ما معصوم نیستیم حتما عیب و نقصی داشتیم منتها تلاش ما این بود که نقص کمتر باشد و بابت نقصها از مردم عذرخواهی و طلب عفو و رحمت میکنیم.
رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما علیرغم اینکه وارد جنگ شدیم، توسعه کشور را رها نکردیم، معمولا کشوری که وارد جنگ میشود توسعه را رها میکند اما چنین کاری نکردیم، با راهاندازی یک پالایشگاه ۳ و نیم میلیارد دلار سرمایهگذاری کردیم برای اینکه فلرها و گازهایی که در هوا میسوزد را بتوانیم جمع کنیم و استفاده کنیم. در این شرایط سخت و مشکل آمار و ارقام ما نشان میدهد که در سدسازی، تصفیه خانهها، راهسازی و .... چه کارهایی کردیم. این دیگر آمار و ارقام است و چیزی نیست که من بخواهم دست کاری کنم، شما آمار را نگاه کنید که در سال ۹۲ چه تعداد از مردم ما از آب آشامیدنی استفاده میکردند و اکنون این عدد چقدر است، این عدد در این دولت به ۱۰ میلیون نفر رسیده و ده برابر شد.
وی افزود: ما در بنزین خودکفا هستیم، وارد نمیکنیم و صادر کنیم و بنزینی که میگیریم؛ بنزینی نیست که سلامت مردم را به خطر بیندازد. برای این کار ما یک پالایشگاه عظیمی را به بهرهبرداری رساندیم.
روحانی در ادامه به افتتاح طرحهای دولت در سالهای اخیر اشاره و تصریح کرد: حداقل پنجشنبهها را کسی نمیتواند انکار کند، حالا شنبه و یکشنبه را انکار میکنند اما پنجشنبههای افتتاح در تاریخ ما ماندگار شد. در یک مورد دیروز بیش ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی را افتتاح کردیم و اکنون ۱۲۶۶ تخت در تهران آماده افتتاح است. اینها نشان میدهد ما توسعه را رها نکردیم.
وی ادامه داد: ما در این دولت برنامههایی داشتیم اما نتوانستیم آن را اجرایی کنیم، من در دولت یازدهم و دوازدهم دنبال این بودم که ریل سریعالسیر وارد کشور شود، نه اینکه فقط آرزو کردم، قرارداد بسته شد، مطالعات و بخشی از زیرساخت آماده شد. اگر این تحریمهای ترامپی نبود، اکنون راه آهن تهران-اصفهان و تهران-مشهد ما انجام شده بود. یا در بحث حمل و نقل من قول دادم که تمام کامیونها را نوسازی میکنیم و این کار را انجام دادیم؛ البته اکنون هم بیش از ۵۰ هزار کامیون موجود است که در طرح نوسازی وجود دارند ولی یک طرحی را به سرعت و جدی از ابتدا پیگیری کردیم که همچنان ادامه دارد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی در ادامه سخنان خود در جلسه هیات دولت، ابراز داشت: من دنبال این بودم که در حوزه تجهیزات دفاعی، ارتش و سپاهمان را به مدرنترین تجهیزات مجهز کنم و این را وزیر دفاع ما شاهد است. منتها این نیاز به لغو تحریمهای سازمان ملل داشت، خب تحریمهای سازمان ملل برداشته شد، ما وارد همکاری شدیم. این تحریمها همان تحریمهایی بود که آمریکا خودش را کشت تا برداشته نشود، اما برداشته شد متاسفانه به خاطر تحریمها و کاهش فروش نفت ما پول نداشتیم وگرنه قراردادها نوشته شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه بعضی از طرحها جزو آرزوهای من بود، گفت: با زحمات زیاد چندماه مذاکره کردیم، خرید تجهیزات دفاعی به ثمر نشست؛ همه چیز از نوع، مقدار، پول و چانهزنی آن تمام شد، اما نشد. برخی طرحها را نتوانستیم اجرایی کنیم و برخی دیگر نیز تا چند متری افتتاح رفتهایم. یعنی کار انجام شده و فقط چند هفته دیگر تا اتمام آن مانده است.
وی افزود: احیای دریاچه ارومیه از آنها است، چون اولین مصوبه دولت یازدهم احیای دریاچه ارومیه بود، تونل آن ساخته شده و ۶۰۰ متر دیگر تا اتمام آن مانده است که تا دو ماه دیگر افتتاح میشود. آن طرف برای اینکه ۱۲۲ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه شود همه کارهای آن انجام گرفته و چند هفته تا افتتاح آن نیز باقی مانده است.
روحانی با تاکید بر اینکه بعضی از طرحهای ما به دروازه افتتاح رسیده و همه کارها انجام گرفته است که در دولت سیزدهم افتتاح خواهند شد و مردم آن را خواهند دید، گفت: مثل بیمارستان ۲۶۶ تخت خوابی که امروز افتتاح شد. همچنین در برخی از موارد بسیار مهم خوشبختانه در فاز اول به افتتاح رسیدیم مثل طرح کوره جاسک که تقریبا از همان هفته اول که دولت یازدهم شروع شد، ما با وزیر نفت در این زمینه صحبت کردیم که چقدر هزینه دارد. این طرح ۲ میلیارد دلار برای اجرای اعتبار دارد که یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از آن مصرف و فاز اول آن نیز با لولهها و پمپهایی که در داخل ساخته شده با تکنولوژی که از خارج آمده انجام شده است.
وی ادامه داد: میخواستیم سواحل مکران را آباد کنیم؛ در زمینه راه و بزرگراه کار بزرگی انجام گرفت؛ بندر جاسک نیز یکی دیگر از کارهای بزرگ است که صادرات نفت از آن انجام میشود. در چابهار نیز کارهای بزرگ انجام گرفته است. دیروز رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت تجهیزات و تختهای بیمارستانی سیستان و بلوچستان بعد از انقلاب ۷ برابر شده است. کارهایی دیگری که این دولت در آن موفق شد افزایش پهنای باند و فضای سایبری بود که اگر نبود ما در کرونا با چه مشکلاتی زیادی روبرو میشدیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه لیست بلند بالایی از طرحهایی که اجرا شده است، داریم به طرحهای پتروشیمی، معدن و آب رسانی به شرق کشور اشاره کرد و افزود: آب به سیرجان و اردکان رسید و فازهای دیگر را نیز برنامهریزی کردیم. در دوران تحریم ما کارهای عظیم و بزرگ توسعهای را رها نکردیم به طوریکه در یک روز ۷۵۷ کیلومتر راهآهن اجرا کردیم که در تاریخ ایران چنین چیزی نداریم. همه استانها از همدان و ارومیه گرفته تا کرمانشاه و رشت؛ و به زودی اردبیل و سنندج، یزد اقلید، خاش زاهدان و چابهار به زاهدان نیز تمام خواهد شد. بنابراین در حالی که مردم در سختی معیشت بودند، طرحهای توسعه را رها نکردیم و در عین حال برخی از آنچه که جزو برنامه ما بود اجرا شد و برخی نیز اجرا نشد.
روحانی گفت: در این جلسه میخواهم از معاون اول و همه وزیران، معاونین در حضور ملت ایران قدردانی کنم. میدانم چه روزهای سختی بر اینها گذشت، در روزهای زلزله، فروردین ۹۸، سیل چه سختیهایی بر اینها گذشت، در روزهای کرونا چه روزهای سختی بر مدافعین سلامت و بر وزارتخانههای مختلف ما گذشت. میدانم افتخار اینکه امروز بتوانیم صدها هزار نفر را در روز واکسینه کنیم، برای تولید داخلی، ورود خارجی چقدر سخت بود اما اینکار انجام گرفت.
وی افزود: در این روزهای سخت همه دست به دست هم دادند، وزارتخانههای صنعت، کشور، خارجه، بهداشت درمان، نفت، نیرو، ارتباطات، همه دست به دست هم دادند و در کنار هم قرار گرفتند، بانک مرکزی چقدر تلاش کرد برای اینکه این پول تامین شود و اجرا شود، شرکتهای دانشبنیان، بخش فناوری ریاست جمهوری همه دست به دست هم دادند و امروز ما شرایط نسبتا مطلوبی را میبینیم
منبع: ایلنا
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟